Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sementes torradas
- 150 g sementes de abóbora
- 15 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 1 pitada de piripíri
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 1 c. chá de sal
Creme
- 800 g abóbora cortada em cubos
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 4 cogumelos shitake (60 g aprox.)
- 4 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 60 g azeite
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 843.1 kJ / 201.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 835.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 Min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 min.
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 Min
Creme de batata-doce
40 Min
Creme de castanha e caril
50 Min
Creme de beterraba e maçã
40 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Creme de brócolos e queijo camembert
45 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min