Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g coco ralado
- 50 g queijo parmesão
- 600 g camarão s/ casca
- 1 lima (raspa e sumo)
- 1 ½ c. chá de sal
- 2 c. chá de gengibre ralado
- ½ malagueta cortada em rodelas
- 320 g arroz p/ risoto
- 50 g rum
-
500
g caldo de legumes caseiro
lub 500 g água e 1 cubo de caldo de legumes - 200 g leite de coco
- 5 gotas de Tabasco®
- Amendoim torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 687 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30min
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35 Min
Risoto à milanesa
25 min
Risoto verde com salmão
45min
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Risoto de abóbora, caril e camarão
1h 20min
Risoto
30min
Risoto de camarão e leite de coco
30min
Risoto de cogumelos com presunto
1 Std.
Risoto de espargos e açafrão
35 Min
Risoto de champanhe
40min