Riz indien aux fruits secs

Riz indien aux fruits secs

4.0 149 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de pâte de curry
    1 c. à soupe bombée
  • d'eau
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de riz basmati
    300 g
  • de jus de citron
    30 g
  • d'amandes effilées
    60 g
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    40 g
  • de raisins secs
    40 g
  • de graines de cumin
    ½ c. à café
  • de pignons de pin
    50 g
  • de graines de courge
    30 g
  • de graines de pavot
    1 c. à soupe
  • de canneberges déshydratées
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 432.2 kcal / 1811.8 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 55.3 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...