Soupe chinoise crevettes et vermicelles

Soupe chinoise crevettes et vermicelles

3.8 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 15 g gingembres frais pelé et coupé en quatre
  • 1 carotte (100 g), pelée et en rondelles
  • 2 c. à soupe de champignons noirs déshydratés
  • 750 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 100 g de vermicelles asiatiques
  • 200 g de crevettes cuites, décortiquées de petite taille, fraîches ou décongelées et épongées
  • 50 g d'épinards frais en sachet (pousses ou "à cuire")
  • sauce de soja (opcjonalnie) ou nuoc-mâm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 739 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...