Soupe chinoise crevettes et vermicelles

Soupe chinoise crevettes et vermicelles

3.8 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de gingembre frais pelé et coupé en quatre
    15 g
  • carotte (100 g), pelée et en rondelles
    1
  • de champignons noirs déshydratés
    2 c. à soupe
  • d'eau
    750 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • de vermicelles asiatiques
    100 g
  • de crevettes cuites, décortiquées de petite taille, fraîches ou décongelées et épongées
    200 g
  • d'épinards frais en sachet (pousses ou "à cuire")
    50 g
  • sauce de soja (opcjonalnie) ou nuoc-mâm

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 175 kcal / 739 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...