Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine aux sept céréales
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche - 330 g d'eau
- 60 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- 2 brins de romarin frais, lavés, séchés et effeuillés
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia apulienne
2 Std. 40 Min
Galettes de maïs à la coriandre
50min
Focaccia croustillante
1h 55 min
Houmous de betterave
15min
Focaccia aux olives
2h
Pizza blanche à la ligurienne
1h 45min
Pizza aux légumes
2u. 5min
Galettes de pois chiche à la tomate
30min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55 min
Pains de seigle plat
1h 30min
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25min
Focaccia au thym
3 Std.