Strawberry champagne cake

Strawberry champagne cake

4.3 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Strawberry and Champagne jam
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • lemon juice
    20 g
  • strawberries (over ripe strawberries are preferred)
    270 g
  • white sugar
    100 g
  • champagne
    100 g
Roasted strawberries
  • strawberries hulled and cut into halves
    500 g
  • champagne
    75 g
  • caster sugar
    10 g
Sponge
  • butter for greasing
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • cream of tartar
    1 tsp
  • cornflour
    80 g
  • plain flour
    30 g
  • caster sugar
    130 g
  • eggs separated, room temperature
    4
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • hot water
    2 tbsp
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 234.8 kcal / 986.1 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 92 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...