Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 500 g onions, cut in halves
- 30 g olive oil
- 20 g butter
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp flour (10 g)
- 900 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), chicken or beef
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef - 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cheese Soup
30min
Creamy tomato soup
30min
Asparagus cream soup
30min
Onion Soup
1h
Creamy Pepper Soup
20min
Creamy mushroom soup
20min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Courgette Soup
25 min
Creamy Tomato Soup
25 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Asparagus Stem Soup
55 Min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min