Onion soup
TM6 TM5 TM31

Onion soup

4.0 (61 ocen)

Składniki

  • 80 g Gruyère cheese, cut in pieces
  • 500 g onions, cut in halves
  • 30 g olive oil
  • 20 g butter
  • ½ tsp salt, plus extra to taste
  • 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
  • 2 tsp flour (10 g)
  • 900 g water
  • 1 stock cube (for 0.5 l), chicken or beef
    lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef
  • 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1255 kJ / 300 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy