Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- 60 g flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 4 eggs
- 300 g milk
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g cream, min. 30% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Sód
- 450.5 mg
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Quiche Lorraine
50min
Mustard-dill sauce
2 Std. 15 Min
Baked spinach and eggs
40 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15min
Béchamel sauce
15min
Quick Cheese Soufflés
45 Min
Chocolate Soufflé with Orange
45 Min
Crème caramel (flan)
3óra
Chocolate custard
1 Std. 20 Min
Emmental Gougères
50min