Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- 60 g flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 4 eggs
- 300 g milk
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g cream, min. 30% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Sód
- 450.5 mg
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Apple cake
1h
Creamy mushroom soup
20min
Quick Cheese Soufflés
45min
Basil pesto
10min
Tiramisu
5h 20 min.
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Nenhuma avaliação
Pizza Margherita
2h 10min
Frozen fruit sorbet
5min
Focaccia with onions
2h
Chocolate Orange Mousse
2u. 20min