![Champurrado del puesto de tamales Champurrado del puesto de tamales](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D710705-CC97-4589-B938-1D6CA3FA1CBE/Derivates/554a1490-1445-4892-863c-0f5eeab5a633.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolate amargo (50% cocoa)
-
50
g de harina de maíz nixtamalizado
lub 3 tortillas de maíz, en cuartos -
1200
g de leche
lub 1200 g de agua - 2 ramas de canela
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1210 kJ / 288 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 101 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de fresa
25 Min
Capirotada
1h 10min
Atole de chocolate
20 Min
Atole de guayaba
40 Min
Horchata de avena
10 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Atole champurrado
20 Min
Atole de arroz de la esquina
35 Min
Champurrado
25 Min
Atole de amaranto
20 Min
Atole de canela
35 Min
Atole de Avena
20 Min