Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de almendras y mousse de guayaba
- 130 g de almendras fileteadas
- 170 g de galletas María
- 120 g de mantequilla con sal, en cubos pequeños
- 21 g de grenetina en polvo
- 240 g de jugo de fruta (guayaba)
- 225 g de media crema
- 390 g de leche condensada
- 180 g de queso crema
- 500 g de guayaba, en mitades y sin semillas
- 1 cdita de esencia de vainilla
Ate de guayaba
- 7 g de grenetina en polvo
- 125 g de agua
- 100 g de jugo de naranja
- 300 g de ate de guayaba
- guayaba, fresca, en rebanadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2073.9 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 242.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50 min
Nieve de frutos rojos
20 min
Pollo con mole TM6
1h
Gelatina de mango
6h 15min
Chile en nogada
3h
Pay dátil y nuez
1 godz. 10 min
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Gelatina de mango
15 Min
Mostachón de frutos rojos
1 godz. 30 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Gelatina de mazapán
2h