Pay de guayaba con almendras

Pay de guayaba con almendras

3.5 220 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 porciones

Składniki

Base de almendras y mousse de guayaba
  • 130 g de almendras fileteadas
  • 170 g de galletas María
  • 120 g de mantequilla con sal en cubos pequeños
  • 21 g de grenetina en polvo
  • 240 g de jugo de fruta (guayaba)
  • 225 g de media crema
  • 390 g de leche condensada
  • 180 g de queso crema
  • 500 g de guayaba en mitades y sin semillas
  • 1 cdita de esencia de vainilla
Ate de guayaba
  • 7 g de grenetina en polvo
  • 125 g de agua
  • 100 g de jugo de naranja
  • 300 g de ate de guayaba
  • guayaba fresca, en rebanadas, para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 242.2 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 2073.9 kJ / 495.7 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...