Israelische vegetarische Pitas (sabich)

Israelische vegetarische Pitas (sabich)

3.2 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Melanzani (ca. 400 g), mit Schale
    1 - 2
  • Salz
    4 - 8 Prisen
Tahinisauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronensaft
    30 g
  • Tahin (Sesampaste)
    60 g
  • Naturjoghurt
    125 g
  • natives Olivenöl extra
    20 g
  • Sesamsamen, geröstet
    1 EL
  • Ahornsirup
    1 EL
    1 EL Honig
  • Salz
    2 Prisen
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 Prise
Füllung und Fertigstellung
  • Wasser etwas mehr zum Besprühen
    400 g
  • Eier
    2
  • Erdäpfel, festkochend in Scheiben (1 cm)
    1 - 2
  • Pita-Brottaschen
    4
  • Öl zum Frittieren
    250 g
  • Paradeiser (ca. 100 g), in Scheiben
    1
  • Salatgurke in feinen Scheiben
    80 g
  • Rotkraut fein geschnitten
    100 g
  • Petersilie, frisch gehackt
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 523 kcal / 2184 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...