Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Bulgur
- 420 g Wasser
- 3 ½ TL Salz
- 1 Salatgurke (à ca. 400 g)
- 4 - 5 reife Paradeiser, fest (à ca. 100-130 g)
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 Bund frische Petersilie, grobe Stängel entfernt
- 1 Bund frischer Koriander, grobe Stängel entfernt
- ¼ Bund frische Minze, grobe Stängel entfernt
- 700 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 70 g Kichererbsenmehl
- 70 g Zitronensaft
-
20
g Ahornsirup
lub 20 g Dattelsirup - 4 TL Ras el Hanout (siehe Tipps)
- 2 TL Backpulver
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 g Tahin (z. B. von Al wadi)
- 50 g Olivenöl
- Öl zum Frittieren (mind. 500 ml)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3492 kJ / 834 kcal
- Białko
- 287 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 20 g
Alternatywne przepisy
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Gerstensalat mit Orangen, Koriander und Mandeln
45min
Linsen Dal mit Bulgur
45min
Linsenbolognese "Orient" mit Kräutermandeln
40min
Mexican Bowl mit Fladenbrot
1 Std. 15 Min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50min
Avocado Hummus Bowl mit Granatapfel-Couscous
1j
Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu
1h 35 min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2 Std. 15 Min
Teigtaschen mit Melanzani, Spinat und Feta
1 godz. 45 min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40min