Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
-
200
g Schalotten, halbiert
lub 200 g rote Zwiebeln, halbiert - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 400 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 400 - 450 g Tafelspitz
- 4 TL Estragonsenf
- 500 g frische Fisolen
- 20 g Kürbiskernöl
- 10 g Apfelessig
- ½ TL Salz
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 Paradeiser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 984 kJ / 234 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1j
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1j
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2j
Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
35 Min
Rindsrouladen mit Eierschwammerl-Frischkäsefüllung
1 Std. 15 Min
Nussfisch
30 min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 menit
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2j
Boef Stroganoff
50 menit
Schweinslungenbraten mit Erdäpfel-Sellerie-Stampf
1 godz. 5 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45 min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 menit