Bamia (Okra Lamb Stew)

Bamia (Okra Lamb Stew)

4.1 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • black peppercorns
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • coriander seeds
    1 tsp
  • cinnamon stick
    1
  • cloves
    1 tsp
  • yellow onions cut in quarters
    200 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh coriander roots and leaves separated, chopped
    3 sprigs
  • tomatoes (approx. 4 tomatoes), cut in cubes (1 cm)
    450 g
  • cooking oil
    60 g
  • lamb shoulder cut in cubes (5 cm)
    600 g
  • tomato purée
    100 g
  • hot water
    200 g
  • salt
    1 tsp
  • lemon juice only
    1
  • baby okra frozen
    300 g
    300 g ladies' fingers, stems trimmed off

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 784 mg
Białko 30 g
Kalorie 1986 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...