Urządzenia i Akcesoria
Idli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 godz. 40 min
30 pieces
Składniki
-
urad dhall (black lentils)170 g
-
water2650 g
-
fenugreek2 tsp
-
rice450 g
-
salt adjust to taste1 tsp
-
gingelly oil for greasing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
2 g
Kalorie
253 kJ /
61 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Sambhar Masala
25 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Fresh coconut chutney
10 min
Pepper rasam
15 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Chapatis
1 godz.
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Vegetable Sambar
35 min
Rasam
20 min