Urządzenia i Akcesoria
Idli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 godz. 40 min
30 pieces
Składniki
-
urad dhall (black lentils)170 g
-
water2650 g
-
fenugreek2 tsp
-
rice450 g
-
salt adjust to taste1 tsp
-
gingelly oil for greasing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
2 g
Kalorie
253 kJ /
61 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar
1 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Pepper rasam
15 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Vada
2 godz. 35 min
Vegetable Sambar
35 min
Rasam
20 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min