Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g urad dhall (black lentils)
- 2650 g water
- 2 tsp fenugreek
- 450 g rice
- 1 tsp salt, adjust to taste
- gingelly oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 253 kJ / 61 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min
Chapatis
1h
Fresh coconut chutney
10min
Mint and peanut chutney
35 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Potato Peratal
40 min
Puri
35 min
Vegetable Sambar
35 min
Savoury semolina
15 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Rasam
20 min