Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sugar
- 5 g dried chillies
- 50 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 50 g Shaoxing rice wine
- 450 g water
- 1 Chinese braising spice bag (approx. 15 g) (see tip)
- 1 tsp Sichuan pepper
- 400 - 500 g whole squid, medium (6-8 squid), gutted, washed (see tip)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723.9 kJ / 173 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 715.1 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Cocoa Steamed Buns
3h
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Stir-fried Clams
35min
Vietnamese Beef Pho
1 godz. 45 min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4h 10 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Curry chicken
1h
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min