Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sugar
- 5 g dried chillies
- 50 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 50 g Shaoxing rice wine
- 450 g water
- 1 Chinese braising spice bag (approx. 15 g) (see tip)
- 1 tsp Sichuan pepper
- 400 - 500 g whole squid, medium (6-8 squid), gutted, washed (see tip)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723.9 kJ / 173 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 715.1 mg
Alternatywne przepisy
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Curry chicken
1 Std.
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Seafood Korma
40 Min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 Min
Fish and prawn stock
20 Min
Curry Chicken
1 Std.
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min