Nyonya Chicken Curry Bun

Nyonya Chicken Curry Bun

4.4 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions

Składniki

Dough
  • water
    120 g
  • caster sugar
    50 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • strong white bread flour
    350 g
  • milk powder
    30 g
  • medium egg
    1
  • unsalted butter soft, at room temperature
    40 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • oil for greasing
Nyonya Chicken Curry Filling
  • chicken legs, skin on bone in (approx. 3 legs), cut in pieces (4 cm) (see tip)
    1200 g
  • Nyonya spice paste homemade or store-bought (see tip)
    150 g
  • Madras curry powder
    20 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • coconut milk
    200 g
  • medium egg lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 521 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...