Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 120 g water
- 50 g caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 350 g strong white bread flour
- 30 g milk powder
- 1 medium egg
- 40 g unsalted butter, soft, at room temperature
- ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
Nyonya Chicken Curry Filling
- 1200 g chicken legs, skin on, bone in (approx. 3 legs), cut in pieces (4 cm) (see tip)
- 150 g Nyonya spice paste, homemade or store-bought (see tip)
- 20 g Madras curry powder
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g coconut milk
- 1 medium egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
40min
Sambal Petai Prawns
20min
Curry Chicken
1h
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Korean Fried Chicken
3 godz. 10 min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Chicken Rendang
45 min