Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g venus clams
- 2 tsp fine sea salt
- 70 g olive oil
- 6 garlic cloves, large
- 15 g mustard
- 150 g water, plus extra for soaking
- 15 g white wine
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Monkfish and prawn soup
1h
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Stir-fried Clams
35 min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Clams marinières
30 min
Salted Vegetables Duck Soup
2h 5min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50 min
Hot and sour soup
20 min
Asparagus with Romesco Sauce
30 min
Green Papaya Fish Soup
2h 15min