
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g venus clams
- 2 tsp fine sea salt
- 70 g olive oil
- 6 garlic cloves large
- 15 g mustard
- 150 g water plus extra for soaking
- 15 g white wine
- fresh coriander leaves roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 304 kcal / 1272 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 7 g