Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 long red chilli, halved, deseeded if desired
- 2 garlic cloves
- 10 - 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- 30 g peanut oil
- 500 g mixed vegetables (e.g. cabbage, mushrooms, carrots, broccoli, red peppers), sliced (5 mm)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
-
1 - 2
tsp oyster sauce, to taste
lub soy sauce, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 633 kJ / 151 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chinese-style stir-fried vegetables
25min
Stir-fried Vegetable Mixture
30min
Celery and Cashew Nuts
20min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Stir-fried Vegetables
10min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10min
Long Bean Rice
1h 10min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Egg Fried Rice
35min