
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g beef bones cut in pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 1 onion halved
- 6 cm fresh root ginger peeled and sliced
- 1 stalk fresh lemon grass white part only, halved
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp mixed peppercorns
- 3 cloves
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp dried fennel seeds
- 80 g fish sauce
- 50 g soy sauce
- 2 Tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp fine sea salt to taste
- 2 pinches ground white pepper to taste
- 300 - 350 g flat rice noodles (approx. 6 mm wide)
- 300 - 350 g beef fillet steak partially frozen, thinly sliced (approx. 3 mm thick)
- 2 - 3 spring onions thinly sliced diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts to serve
- 1 long red chilli deseeded if preferred and finely sliced, to serve
- 1 - 2 limes cut in cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 281 kcal / 1181 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 6.8 g