Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 10 g fresh root ginger, peeled, thinly sliced
- 500 g pork spare ribs, cut in small pieces (approx. 5 cm) (see tip)
- 50 g icing sugar, or to taste
- 50 g rice wine
- 50 g white vinegar
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3193.5 kJ / 763.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 71.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 33.1 mg
Alternatywne przepisy
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Sweet and sour pork ribs
40min
Braised pork belly
55min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min