Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 80 g di cipolla, tagliata a metà
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secco
- 40 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 400 g di cavolo cappuccio, tagliato a listarelle
- 200 g di patate, a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di fagioli bianchi, in scatola
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo alla bolognese
3h 15min
Vellutata di cavolfiore
50min
Cavolfiori gratinati
50min
Zuppa di pesce misto
40 min
Insalata di carote e cavolo cappuccio con feta
15min
Crema di broccoli e riso integrale con tacchino
1h
Curry di cavolfiore e lenticchie
45 min
Zuppa di verdure
25min
Polenta con ragù di funghi
45 min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min