Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 80 g di cipolla, tagliata a metà
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secco
- 40 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 400 g di cavolo cappuccio, tagliato a listarelle
- 200 g di patate, a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di fagioli bianchi, in scatola
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucca
35 Min
Zuppa di verdure
25 min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1j 30 menit
Risotto ai cavoletti di Bruxelles con pancetta
30 min
Minestrone
45 Min
Risi e bisi
35 Min
Zuppa fredda al cocco e avocado
10 min
Zuppa di cavolo con tofu
1 Std. 45 Min
Zuppa di farro alla contadina
50 menit
Risotto con carote e endivia belga
40 min
Torta salata di spinaci e pomodorini
1 Std. 45 Min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1 Std. 15 Min