Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 2 uova
- 50 g di acqua di fiori d'arancio
- 200 g di burro a pezzi
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 120 g di uvetta sultanina
- 20 g di semi di finocchio
- 50 g di pinoli
- 50 g di frutta candita mista
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2590 kJ / 619 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pasqualina
2 godz. 5 min
Cappon magro
4h 30min
Focaccia al formaggio di Recco
1 godz. 15 min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Stroscia di Pietrabruna
50min
Buridda alla ligure
55min
Brandacujun
45 min
Pansoti in salsa di noci
2 godz.
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Coniglio alla ligure
3h 20 min
Panissa
45 min