Pandolce genovese

Pandolce genovese

4.8 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

  • 500 g di farina tipo 00
  • 150 g di zucchero
  • 2 uova
  • 50 g di acqua di fiori d'arancio
  • 200 g di burro a pezzi
  • 120 g di uvetta sultanina
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 20 g di semi di finocchio
  • 50 g di pinoli
  • 50 g di frutta candita mista

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11.7 g
Kalorie 2590 kJ / 619 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 82.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...