Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova
- 3 tuorli
- 200 g di zucchero
- 200 g di Marsala
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di olio di mandorla
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1189 kJ / 284 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Zabaione
15 Min
Fonduta
8h 20min
Zabaione caldo al passito
15 Min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5 Std. 45 Min
Bavarese alle nocciole
6h 40min
Martin sec al Barolo
4 godz. 30 min
Bonèt
2h
Mini bonet
2h
Gelato allo zabaione
10h 20min