Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 fettine di pancetta
- 120 g di peperoni rossi arrostiti in scatola, scolati, a pezzi (½ cm)
- 6 olive nere denocciolate a metà
- 6 uova
- sale q.b.
- pepe macinato q.b.
- 500 g di acqua
- fette di pane tostato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 877 kJ / 210 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Asparagi sottovuoto con uovo in camicia
1h 20 min
Tranci di pesce spada con salsa all'ananas
1h 20 min
Uova in camicia con salsa di salmone e avocado
35 Min
Uova alla coque in salsa alla senape
30min
Caffè Astoria
10 min
Manhattan
10 min
Spaghetto al branzino, cocco, lime e taralli (di Mirko Ronzoni)
30min
Caffè shakerato
10 min
Uovo barzotto con salsa bernese al finocchietto, fave, pancetta e pane croccante all’aglio (di Chef in Camicia)
1h
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Frittelle di gamberi
1h
French toast (alla maniera de Kramer contro Kramer)
5 godz. 50 min