Urządzenia i Akcesoria
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
300 g cukru
-
6 białek (180-190 g)
-
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Sos owocowy
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
1 marakuja tylko miąższ z pestkami
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem kokosowy
-
100 g mango, dojrzałego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
200 g ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
100 g pomarańczy pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 czubata łyżeczka cukru pudru
-
30 g likieru kokosowego, np. Malibu®
-
3 łyżki płatków kokosowych do dekoracji
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g wiórków kokosowych
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
96.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1733.7 kJ /
414.4 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
53.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta à la banoffee pie
2h 40min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8h 40min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1h 30min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Walentynkowa Pavlova
5h
Bezowe koszyczki z owocami
4h 45min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30min
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3h 30min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3h 15min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4h 15min