
Urządzenia i Akcesoria
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
cukru300 g
-
białek (180-190 g)6
-
skrobi kukurydzianej2 łyżeczki
-
białego octu winnego1 łyżeczka
Sos owocowy
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki200 g
-
marakuja tylko miąższ z pestkami1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
Krem kokosowy
-
mango, dojrzałego pokrojonego na 2 cm kawałki100 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki200 g
-
pomarańczy pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki100 g
-
cukru pudru1 czubata łyżeczka
-
likieru kokosowego, np. Malibu®30 g
-
płatków kokosowych do dekoracji3 łyżki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wiórków kokosowych15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414.4 kcal /
1733.7 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
53.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Sód
96.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska