Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi

Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi

4.3 39 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Beza
  • cukru
    300 g
  • białek (180-190 g)
    6
  • skrobi kukurydzianej
    2 łyżeczki
  • białego octu winnego
    1 łyżeczka
Sos owocowy
  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • marakuja tylko miąższ z pestkami
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
Krem kokosowy
  • mango, dojrzałego pokrojonego na 2 cm kawałki
    100 g
  • ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
    200 g
  • pomarańczy pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    100 g
  • cukru pudru
    1 czubata łyżeczka
  • likieru kokosowego, np. Malibu®
    30 g
  • płatków kokosowych do dekoracji
    3 łyżki
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • wiórków kokosowych
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414.4 kcal / 1733.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 96.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...