Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
TM5 TM6

Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi

4.3 (38 ocen)

Składniki

Beza

  • 300 g cukru
  • 6 białek (180-190 g)
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego

Sos owocowy

  • 200 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 1 marakuja, tylko miąższ z pestkami
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Krem kokosowy

  • 100 g mango, dojrzałego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 200 g ananasa, świeżego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 100 g pomarańczy, pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 100 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka cukru pudru
  • 30 g likieru kokosowego, np. Malibu®
  • 3 łyżki płatków kokosowych, do dekoracji
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 15 g wiórków kokosowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1733.7 kJ / 414.4 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
53.8 g
Tłuszcz
20.9 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Błonnik
2.2 g
Sód
96.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy