
Urządzenia i Akcesoria
Tort czekoladowy z wiśniami
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej150 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
soli1 szczyptę
-
jajek6
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczkę
Wiśnie
-
wody100 g
-
wiśni, świeżych bez pestek450 g
-
cukru50 g
-
wódki (opcjonalnie)100 g
Krem śmietanowy i przełożenie
-
wody50 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki750 g
-
cukru pudru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
-
wiśnie, świeże bez pestek, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
523.1 kcal /
2188.8 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
45.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
21.5 g
Sód
135.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska