Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g masła, pokrojonego na kawałki
- 35 g cukru
- 65 g miodu, płynnego
- 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika
- ½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 żółtko
- 165 - 170 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 - 170 g landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki jeżyki
2h 30min
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Szwedzkie pierniczki
1 Std. 30 Min
Choinki z piernika
2h 30min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Żelki domowe
3 Std. 10 Min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3h 50min
Bezowe duszki
3h
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2u. 20min
Ciasteczka maślane
40min
Ciasteczka ślimaczki
2 Std.
Lukier
2 Std.