
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g masła pokrojonego na kawałki
- 35 g cukru
- 65 g miodu płynnego
- 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika
- ½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 żółtko
- 165 - 170 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 - 170 g landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 78 kcal / 329 kJ
- Białko
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Domek z piernika
5 Std. 30 Min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Lukier
2 Std.
Bombki z piernika
3 Std. 25 Min
Bezowe duszki
3 Std.
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 Std. 45 Min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 Std. 10 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Tort tęczowy z lizakami
6 Std.
Ciasteczka-jajeczka
3 Std.
Choinki z piernika
2 Std. 30 Min
Szwedzkie pierniczki
1 Std. 30 Min