
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g masła, pokrojonego na kawałki
- 35 g cukru
- 65 g miodu, płynnego
- 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika
- ½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 żółtko
- 165 - 170 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 - 170 g landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Szwedzkie pierniczki
1h 30 min
Lukier
2h
Ciasteczka-jajeczka
3h
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Choinki z piernika
2h 30min
Domek z piernika
5h 30min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Bezowe duszki
4 Std. 5 Min
Słodki kalendarz adwentowy
1 Std. 20 Min
Pierniczki
1h 30 min