Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g masła, pokrojonego na kawałki
- 35 g cukru
- 65 g miodu, płynnego
- 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika
- ½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 żółtko
- 165 - 170 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 - 170 g landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka-jajeczka
3 Std.
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Lukier
2 godz.
Bombki z piernika
3hod. 25min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 godz. 40 min
Szwedzkie pierniczki
1 Std. 30 Min
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Tort tęczowy z lizakami
2 Std. 40 Min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min