Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 100 g aipo
-
150
g batata-doce cortada em pedaços
lub 150 g curgete cortada em pedaços - 30 g azeite
- 750 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 200 g folhas de agrião
- 400 g ervilhas descongeladas
- 100 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 718 kJ / 171.6 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 62.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40min
Sopa de alface
35min
Sopa de feijão-verde
35min
Creme de curgete e brócolos
35min
Creme de espinafres
40min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35min
Sopa de agriões
40min
Creme de ervilhas e agrião
45min
Creme de agrião e curgete
35min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa de cenoura e canónigos
35min