Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 1000 g de mejillones (limpios, raspados con un cuchillo)
- 200 g de cebolla
- 150 g de zanahoria cortada en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de patata cortada en trozos
-
200
g de caldo de pescado
lub 200 g de agua con 1 pastilla de caldo de pescado - 200 g de leche
- 1 cucharada de perejil fresco picado (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 9.09 g
- Węglowodany
- 12.38 g
- Tłuszcz
- 11.02 g
- Błonnik
- 1.82 g
Alternatywne przepisy
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 min
Crema de puerros y pera con jamón
40 min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema de cangrejo
35 min
Crema de champiñones
20 min
Crema de lechuga
40 min
Sopa de mejillones al azafrán
40 min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Crema de escarola con queso feta
35 min
Crema de merluza y zanahorias con pan de ajo
50 min
Crema de gambones
45 min