Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de cebolla cortada en juliana
- 100 g de pimiento rojo cortado en juliana
- 100 g de zanahoria cortada en juliana
- 1 diente de ajo con piel, aplastado
- 500 g de calamares frescos limpios
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de comino molido
- 6 granos de pimienta negra
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 1 cucharada de vinagre de vino
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Calamares al whisky
45min
Atún con sabor a Huelva
1 godz.
Marmitako de pulpo
40min
Ensalada templada de berros con pulpo y langostinos
15 Min
Pulpo amariscado
1 godz.
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
35min
Calamares a la americana
50min
Lomo de cerdo a la riojana (La Rioja)
40min
Calamares en ensalada
24hod. 25min
Chipirones a la marinera
25min
Calamares a la mallorquina
1 godz.
Guiso de pulpo
45min