Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceite de oliva
- 500 g de carne de cordero (sin nervios) salpimentada y en dados de 3x3 cm
- 180 - 200 g de cebolla en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 berenjena (350-400 g) con piel, en dados de 2x2 cm
- 70 g de tomate frito
- 300 g de arroz de grano redondo
- 800 g de caldo de carne
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1892 kJ / 453 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de ternera con tortellini
1 Std.
Costillas al vino con arroz
1 Std.
Cabrito en salsa
50min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Pollo en pepitoria
45min
Arroz criollo
45min
Fideuá de pavo
30min
Pollo a la cazadora
40min
Albóndigas con arroz de tomate (Soutzoukakia)
1 Std.
Arroz con pollo en adobo y judías verdes
12 Std. 45 Min
Arroz con cordero
1 Std. 10 Min
Arroz con conejo
1 Std. 15 Min