Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceite de oliva
- 500 g de carne de cordero (sin nervios) salpimentada y en dados de 3x3 cm
- 180 - 200 g de cebolla en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 berenjena (350-400 g) con piel, en dados de 2x2 cm
- 70 g de tomate frito
- 300 g de arroz de grano redondo
- 800 g de caldo de carne
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1892 kJ / 453 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fideuá de pavo
30 min
Cacerola de carne y arroz
1h 15min
Arroz con cordero
1h 10min
Estofado de ternera con tortellini
1h
Costillas al vino con arroz
1h
Solomillos de pollo con setas
1h
Guiso de judías con salchichas
25 min
Arroz mediterráneo
35 min
Arroz empurdanés
1h
Estofado de cordero con berenjenas
1h
Arroz al azafrán con mejillones
1h
Arroz con pollo en adobo y judías verdes
12h 45 min