![Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F155AEFE-BE8A-4558-B7C3-5C18E279A451/Derivates/7938f0d8-a5b7-4f27-a6a8-38b9c81f155a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla para engrasar
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Cobertura
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 130 g de mantequilla
- 100 g de azúcar
- 50 g de agua
Bizcocho
- 150 g de azúcar
- 3 huevos
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1831 kJ / 438 kcal
- Białko
- 7.31 g
- Węglowodany
- 39.78 g
- Tłuszcz
- 27.74 g
- Błonnik
- 3.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1h 50 min
Bizcocho de zanahoria y almendra
1 godz. 20 min
Bizcocho de manzana
1 Std.
Bizcocho veteado de manzana
1 Std.
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50 min
Bizcocho de avellanas y chocolate con leche
1 Std. 5 Min
Bizcocho de chocolate y nueces
1 Std. 40 Min
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Bizcocho básico
40 min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1h 50 min
Bizcocho de coco
45 min
Bizcocho esponjoso de miel
1 Std. 45 Min