Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de granos de espelta
- agua, para remojar
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 g de jengibre, pelado y en rebanadas (2 mm)
- 1 cda de miel de abeja
- 1 cdita de sal
- 30 g de jugo de limón verde
- 30 g de salsa de soya
- 400 g de agua
- 10 g de aceite vegetal
- 600 - 800 g de filetes de pescado blanco, p. ej. besugo, lubina, bacalao, en 4 trozos (aprox. 150 g - 200 g cada trozo)
- 200 g de acelgas, en trozos (aprox. 4 cm)
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1566.2 kJ / 374.3 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1113.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas salteadas con almendras y chile verde
20 Min
Pescado al horno con cúrcuma y salsa de tomate
30 Min
Ensalada de frijoles, aguacate y atún
20 Min
Pechugas de pollo al vapor (6)
25min
Ensalada cremosa de camarones
35 Min
Filetes de pescado al vapor (2-3)
25min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Pescado empapelado con puré de calabaza
45 Min
Filetes de pescado al vapor (5-6)
25min
Pescado al vapor con verduras y tintes cítricos
40 Min
Sopa de zanahoria y espinacas
35 Min
Sopa de brócoli
15 Min