
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudel Pastry
- 120 g water
- 250 g plain flour plus extra for dusting
- 20 g vegetable oil
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 3 sprigs fresh parsley leaves only
- 100 g sliced wholemeal bread torn in pieces
- ½ lemon thin peelings of skin only
- 2 beef fillet steaks (approx. 400 g total)
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g unsalted butter diced
- 400 g fresh button mushrooms sliced (5 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
- 1 Tbsp English mustard powder
- 80 g shallots halved
- 15 g olive oil plus 1 Tbsp for frying
Assembly
- 2 egg yolks from large eggs, lightly beaten
- 80 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 335 kcal / 1403 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 350 mg