Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudel Pastry
- 120 g water
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 20 g vegetable oil
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g sliced wholemeal bread, torn in pieces
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 beef fillet steaks (approx. 400 g total)
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced
- 400 g fresh button mushrooms, sliced (5 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 Tbsp English mustard powder
- 80 g shallots, halved
- 15 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
Assembly
- 2 egg yolks, from large eggs, lightly beaten
- 80 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheese and Bacon Pastries
35min
Chicken Salad
1h 20min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40 min.
Pogača (bread)
3h
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 Min
Southern Chicken and Cornbread Dressing
1h 15 min.
Bacon-wrapped Turkey Leg with Potatoes
1h 40 min.
Spiced Beef Rolls
3h 10min
Bacon Cheeseburger Garbage Bread
2h 45 min.
Tarte Bourguignonne
1 Std. 30 Min
Bacon Roly-polies
1h
Classic Flammkuchen
1h