Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 85 g butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water, ice cold
Filling
-
100
g Gruyère cheese, cut in pieces
lub 100 g Cheddar cheese, cut in pieces - 300 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g beef mince
- ¼ tsp ground black pepper
White Sauce
- 40 g plain flour
- 40 g unsalted butter, diced
- 400 g milk
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2339 kJ / 559 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
Alternatywne przepisy
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Cheeseburger Quiche
50 min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15 min
Meatloaf filled with Spinach and Cheese
1h 15 min
Napoli Potato Cake
1h 30 min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1 godz. 55 min
Quiche Lorraine
45min
Bacon Roly-polies
1h
Tomato Basil Chicken Quiche
1h
Bacon and Sweetcorn Quiche
1h 40min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 min