Urządzenia i Akcesoria
Butterscotch Delight
Przygotowanie 4 godz. 30 min
Czas całkowity 20 min
6 portions
Składniki
Butterscotch Custard
-
unsalted butter diced45 g
-
soft dark brown sugar100 g
-
whipping cream100 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
milk400 g
-
cornflour40 g
-
egg yolks from medium eggs2
-
salt1 pinch
-
gelatine leaf1
-
water for soaking
Butterscotch Delight
-
whipping cream240 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
84 mg
Białko
5 g
Kalorie
1653 kJ /
395 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Chilled Chocolate Orange Tart
6h 25min
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Lemon, Lime and Ginger Tart
6h 20min
Sticky Toffee Puddings
1h
Salted Caramel Shortbread
3h
Custard
15min
Scottish Tablet
2h 15min
Spotted Dick Pudding
2h 45min
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
1h
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Bakewell Tart
1h 50min
Yorkshire Pudding
1h