Urządzenia i Akcesoria
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Bread Dough
-
water180 g
-
sunflower oil plus extra for greasing30 g
-
sugar10 g
-
1 tsp dried yeast, (4 g)fresh yeast crumbled10 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting300 g
-
fine sea salt1 tsp
Boerewors Burgers
-
coriander seeds1 Tbsp
-
cloves3
-
ground nutmeg1 tsp
-
black peppercorns1 ½ tsp
-
sunflower oil20 g
-
beef mince broken in pieces400 g
-
pork mince broken in pieces400 g
-
red wine30 g
Tomato Sauce, Barbecue Bread and Burgers
-
onions quartered200 g
-
fresh parsley leaves only5 g
-
sunflower oil plus extra for greasing30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
ground black pepper¼ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
sugar10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
33 g
Kalorie
2659 kJ /
635 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Malva Pudding
55 Min
Biltong Scones
45 Min
Milk Tart
8 Std. 45 Min
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Beef Kebabs with Monkey Gland Sauce
2 Std.
Meatballs with Rice, Peppers and Curry Sauce
45 Min
Malva Pudding
55 Min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min