Wersje kompatybilne
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bread Dough
- 180 g water
- 30 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 10 g sugar
-
10
g fresh yeast, crumbled
lub 1 tsp dried yeast (4 g) - 300 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Boerewors Burgers
- 1 Tbsp coriander seeds
- 3 cloves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 ½ tsp black peppercorns
- 20 g sunflower oil
- 400 g beef mince, broken in pieces
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 30 g red wine
Tomato Sauce, Barbecue Bread and Burgers
- 200 g onions, quartered
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 30 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned chopped tomatoes
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 10 g sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
Traditional bobotie
1h 30 min
Malva Pudding
55 min
Malva Pudding
55 min
Peppermint Crisp Parfait
2h 25min
Biltong Scones
45 min
Bunny Chow with Durban Curry
3h
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25min
Milk Tart
8 godz. 45 min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min