Urządzenia i Akcesoria
Steamed Pears with Chocolate Cardamom Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water400 g
-
ripe pears (3-4), peeled, halved, cored300 - 400 g
-
dark chocolate (50% cocoa solids) cut in pieces (2-3 cm)100 g
-
double cream100 g
-
honey1 tsp
-
ground cardamom1 ½ tsp
-
50 g pistachio nuts, unsalted, shelled, and toastedflaked almonds toasted50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1480 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tarts
1 godz. 5 min
Mushroom Risotto
30 min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35 min
Sautéed Courgettes (200 g)
20 min
Sautéed Aubergine (200 g)
30 min
Pea and Mint Soup
20 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Grated Parmesan Cheese
5 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 godz. 15 min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 godz. 35 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min