Wersje kompatybilne
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puddings
- 230 g strong brewed coffee
- 185 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 75 g rum
- 75 g eggs (approx. 1.5 medium eggs), whisked
- 185 g plain flour, plus extra for flouring
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch fine sea salt
Chocolate Caramel Sauce
- 470 g whipping cream
- 1 ¼ Tbsp liquid glucose
- 150 g milk chocolate, small pieces or callets
- 240 g granulated sugar
- 75 g unsalted butter, cold, diced
- ice cream, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4437 kJ / 1064 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Cheese Soufflés
45 min
Meringue Topped Mince Pies
55 min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 Min
Chocolate Fondants
40 Min
Millionaire's Chocolate Tart
2h 20min
Whipped Cream
10 min
Chocolate Mousse
3h 20min
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1h
Tropical Fruit Orange Cake
2 godz. 40 min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 godz. 45 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6h 30 min