Wersje kompatybilne
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puddings
- 230 g strong brewed coffee
- 185 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 75 g rum
- 75 g eggs (approx. 1.5 medium eggs), whisked
- 185 g plain flour, plus extra for flouring
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch fine sea salt
Chocolate Caramel Sauce
- 470 g whipping cream
- 1 ¼ Tbsp liquid glucose
- 150 g milk chocolate, small pieces or callets
- 240 g granulated sugar
- 75 g unsalted butter, cold, diced
- ice cream, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4437 kJ / 1064 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Individual Eton Mess Cheesecakes
3h 15min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Black Forest Trifle
1h 45min
Decadent Dark Chocolate Brownies
1h 55min
Caramelised White Chocolate Bark
18 Std.
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
9 Std. 25 Min