Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Glas Grünkohl (Gesamtgew. 660 g)
Teig
- 240 g Mehl
- 100 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 75 g geräucherter, roher Schinken, in kleinen Würfeln
- 200 g Frischkäse
- 50 g Milch
- 2 Eier
- 15 g Senf
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe für 0,5 l Wasser - ¼ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1h
Blumenkohl-Flammkuchen
1h 15min
Porreewähe
1h 15min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Steckrüben-Pie
1h 50 min.
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Wirsingtarte
1h 30min
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1h 30min