Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Stängel Petersilie, abgezupft, Stängel beiseite gelegt
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 120 g Knollensellerie, in Stücken
- 120 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 1 TL Bohnenkraut
- ½ TL Pfeffer
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 260 g), abgetropft
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- 250 g grüne Bohnen, TK, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 982 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40 min
Vegetarischer Eintopf
1h
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 godz. 10 min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 min
Bohneneintopf
40 min
Eintopf von Wintergemüsen
50 min
Grüne Minestrone
30 min
Dänische Erbsensuppe
1h
Wirsingsuppe
35 min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Bouneschlupp (Saarland)
40 min