Urządzenia i Akcesoria
Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
Mandarin Jam
-
mandarins peeled, pith and pips removed, segmented200 g
-
caster sugar200 g
-
water100 g
Walnuts
-
walnut halves50 g
-
caster sugar10 g
-
unsalted butter10 g
Herb Crackers
-
plain flour150 g
-
water80 g
-
olive oil plus extra for brushing20 g
-
dried rosemary1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
coarse sea salt for sprinkling2 - 3 pinches
Serving
-
Brie cheese, wholeCamembert whole250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
602 mg
Białko
13 g
Kalorie
1991 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts
35 min
Surimi Stick Salad
15 min
Spanish Brunch
1 godz. 15 min
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Gooseberry Curd
1 godz.
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Raspberry Balsamic Glaze
73 godz.
Cranberry Chutney
25 min
Whiskey Cream Liqueur
15 min
Tomato and Chilli Jam
1 godz. 15 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.
Mulled Wine
30 min