Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 800 g Wasser
- 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 300 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (1 cm)
- 600 g Steckrüben, in Stücken (1 cm)
- 2 geräucherte Mettwürstchen (à ca. 80 g)
- ½ Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 746 kJ / 178 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std.
Steckrüben-Eintopf
45min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45min
Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen
40min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 Std. 10 Min
Steckrüben mit Kartoffeln
40min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Steckrübenpüree
45min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45min
Labskaus
50min