Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Wasser
- 8 Eier, gekühlt
- 750 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken (3 cm)
- 5 Prisen Salz
- 40 g Butter
- 50 g Mehl
- 250 g Milch
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 10 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1839 kJ / 438 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Senfeier
1h 5min
Möhreneintopf
30 min
Eierstich
25 min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1h
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1h
Schmorgurken
30 min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Labskaus
50 min