Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 600 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 30 g Pflanzenöl
- 350 g Mett, gewürzt
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Milch
- 100 g Sahne
- ½ TL Muskatblüte (Macis)
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2314 kJ / 552 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min
Käse-Porree-Suppe
30min
Kräuter-Kartoffelsuppe mit Brätklößchen
50min
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Steckrüben-Cremesuppe
50min
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1h 30min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Bremer Labskaus
1h 20 min
Kürbissuppe mit Hack
30min
Mett-Porree-Suppe
40min