Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zwiebel
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl
- 100 g Kartoffeln, gewürfelt (2 cm)
- 100 g grüne Bohnen, TK oder frisch, in ca. 4 cm langen Stücken
- 100 g Paprika, gemischt, in Streifen ( 3 cm)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Zucker
- 200 g Wasser
- 1 geräucherte Mettwürstchen, in Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1645 kJ / 395 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Bohneneintopf
40min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Bunte Bohnensuppe
50min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 Min
Grüne Bohnen-Kartoffel-Eintopf
30min
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1小时
Wirsingsuppe
35min
Salzschneidebohnen
45 Min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Bouneschlupp (Saarland)
40min