Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de viande de bœuf, émincée
- du sel
- du poivre moulu
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 c. à café de mélange d'épices mexicain
- 1 oignon, pelé et coupé en quatre
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 200 g de coulis de tomates
- 500 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
-
8
tortillas de blé ou de maïs
lub 1 paquet de chips tortilla
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 465 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Curry de bœuf, coco et riz
1 Std. 40 Min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20min
Poulet à la cantonaise et aux légumes
35min
Poulet épicé au gingembre
45min
Bœuf aux oignons, paprika et gnocchis
30min
Poulet sauce San Fernando
55min
Stifado de bœuf
1h 30min
Picadillo à la cubaine
50min
Porc aigre-doux
45min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30min
Bœuf Stroganov
55min
Porc aigre-doux à la purée
40min