Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limas
- 250 g de cebolletas en cuartos (reserve los tallos verdes)
- 600 g de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas (calidad de sushi) previamente congelado y descongelado
- 15 g de jengibre fresco
- 2 chiles rojos frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 10 g de cilantro fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 60 g de cacahuetes tostados o fritos sin sal
- 40 g de chutney de mango
- 60 g de salsa de soja
- 20 g de aceite de sésamo tostado
- 1 ½ cucharadas de semillas de sésamo negro
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 483 kJ / 115 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de sushi
1h
Garbanzos thai con gambas, leche de coco y lemon grass
25 min
Blinis con tartar de salmón
1h 20 min
Satay de pollo con salsa de cacahuetes (HESTAN CUE)
2h 25min
Tiradito de lubina nikkei
15min
Ceviche de lubina y langostinos con maíz y batata
1h
Salmón tikka con arroz basmati - India
25 min
Pad thai de langostinos
30 min
Curry de cordero y cuscús con pepino y menta (Cocción lenta)
6h 30 min
Ceviche de corvina
2 godz. 40 min
Curry de gambas
30 min
Tataki de atún
30 min