Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 160 g mleka
- ½ łyżeczki cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ - ½ łyżeczki kminku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- jajko, roztrzepane, do posmarowania
- kminek, ilość do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 664.9 kJ / 158.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cebulaki
1h 5 min
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min
Obwarzanki wałeckie
3 Std.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Chałka
2h 20 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Kringel
2 godz. 40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20 min
Drożdżówki z serem
1h
Bajgle z makiem
1h 25 min
Rogaliki na piątkę
2h 20 min